CÉGÜNKRŐL

 

Henry Ford praktikus és megfizethető autóival 1908-ban megváltoztatta az emberek életmódját. A T-modell sorozatgyártásával valóra váltak a megbízható és jól működő autókról szőtt álmai. Ez a jármű egy új korszak kezdetét jelentette a személyszállításban – könnyű volt vezetni, egyszerű volt a karbantartása.

Kapitány Attila kisiparos hasonló sikert aratott Magyarországon az 1984-ben bemutatott első hazai sorozatgyártású csuklókaros napellenzőivel. A modern árnyékológyártás alapjait az ő lakatosműhelyében rakták le. Egy teljesen elhanyagolt ipari és építészeti kultúrát kellett újraindítani. A magánvállalkozás a korszak társadalmi körülményeit ismerve csak rengeteg akadály leküzdése után indulhatott fejlődésnek.

A SOLAR típusú csuklókaros napellenzőkből az első évben 50 darab készült, a termelés azonban  folyamatosan emelkedett és a létszám is nőtt. Néhány év múlva további árnyékolókkal gazdagodott a kínálat, az ablakra és erkélyre ajánlott OÁZIS termékcsaláddal, illetve a BOX típusú, teljes védelmet biztosító tokozott csuklókaros, a nagyméretű teraszok árnyékolására kifejlesztett MAXI csuklókaros és ANTIK ollókaros napellenzőkkel.

„Csak a teve tűri a napot!” szlogennel a kiváló minőségű termékek nemcsak Magyarországon váltak közismertté, hanem a határainkon kívül is népszerűek lettek.

Szalagfüggönyökkel 1990-ben bővült a választék.A lakások, irodák, középületek ablakait diszítő, árnyékoló modern és praktikus függönyök közül a legmagasabb műszaki színvonalat biztosító német Benthin cég DECOMATIC rendszer gyártási jogát vásárolta meg, amellyel nemcsak egyenes és kézi működtetésű, hanem ferde, feszített, íves és motoros, sőt távvezérelhető termékeket is tudott gyártani.

1991-től magyar-svájci vegyesvállalatként működött a cég, amely műanyag nyílászárók gyártásával és ipari kapuk forgalmazásával sikeresen szélesítette termékskáláját, és az ezredfordulóra a hazai árnyékolástechnikai piac egyik meghatározó és legismertebb vállalkozása lett.

A Társaság 2005-től ismét 100%-ban a névadó tulajdonába került. Az utóbbi években azonban a fejlesztés üteme lelassult,az alapító egyre inkább visszavonult az üzleti élet ezen területéről.

2009 márciusi megállapodás alapján az árnyékológyártó tevékenység, a termékek, a gyártóeszközök, a gyártástechnológia, a készletek, a névhasználat és a gyártási jogok megvásárlásával új önálló társaságban a KAPITÁNY Árnyékológyártó Kft.-ben folytatjuk a napellenzők és szalagfüggönyök gyártását és helyszíni szerelését a régi tapasztalt munkatársakkal, megbízható szállító és viszonteladó partnereinkkel, de 2009 november közepétől új helyen, Budapesten a IV. kerület Schweidel József utca 6. alatt.

25 éves szakmai tapasztalat birtokában, a magyar tulajdonban lévő KAPITÁNY Árnyékológyártó Kft. társvállalkozásaival együtt varrodával, szinterező üzemmel, lakatos, forgácsoló és hegesztő műhellyel, címfestő-szitázó technológiával, műanyag-fröccsöntő gépekkel, műanyag nyílászárógyártó üzemmel rendelkezik, és szinte az árnyékolók teljes választékát gyártja, forgalmazza, szállítja és szereli.